Vakantie? Wat moet je meenemen?

De vakantie begint bij velen al bij het inpakken van de koffer. Voor sommige is het een hels karwei, anderen weten precies wat er mee moet. Het soort bagage en de hoeveelheid ervan hangt natuurlijk geheel af van de reisduur. Ga je richting de zon voor een ontspannen strandvakantie, dan dien je je koffer anders in te pakken dan wanneer je op zakenreis gaat of de backpack tevoorschijn tovert. Lees verder voor een aantal handige tips om goed voorbereid op reis te gaan!

Zon, zee en zand

Wanneer je heerlijk naar Spanje, Italië of Turkije op vakantie gaat of je boekt een vakantie Israël, dan is badkleding natuurlijk een must. Evenals voldoende zomersetjes afgestemd op het aantal dagen dat je er verblijft. Maar vergeet natuurlijk ook de zonnebrand niet, een hoed of pet en natuurlijk de zonnebril. Als de kinderen ook mee gaan zijn zwembandjes ook geen overbodige luxe, want zo duik je direct met de kids het water in. Kortom, voor een strandvakantie is het belangrijk de juiste kleding mee te nemen en vooral de zonnefactor niet te vergeten.

Backpacken

Trek je liever de wijde wereld in, dan is de backpack de ultieme tas om mee te nemen op reis. Maar wat stop je er allemaal in zodat je voldoende bij hebt voor pak ‘m beet 4 weken of misschien zelfs wel langer? Om te beginnen is het verstandig na te gaan in welk jaargetijde je reist, om vervolgens daar je kleding op aan te passen. Comfortabele kleding is van belang, evenals jezelf kleden in laagjes.

Kort verblijf

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de reis niet langer duurt dan slechts een aantal dagen. Een voorbeeld hiervan is een weekendje weg, stedentrip of een zakenreis. Om de hoeveelheid bagage te beperken kan je gebruik maken van een weekendtas of backpack.

 

Geef een reactie