Medicijnen mee nemen op vakantie

Vakantie is de tijd dat jij geniet van het leven. Of je nou de hele dag op een bedje ligt, of de hele dag activiteiten aan het doen bent. Ieder mens heeft een eigen soort vakantie die ze leuk vinden. Alleen tijdens zo een vakantie wil je niet opeens voor problemen staat met je gezondheid. Sommige problemen kun je opvangen door de juiste medicijnen mee te nemen op je vakantie. Wat bijvoorbeeld vaak voor komt zijn maag klachten. Een maagzuurremmer zou dan al veel kunnen helpen. Lees dit artikel om er achter te wat voor medicijnen handig zijn om me te nemen en of je deze wel mee mag nemen naar het buitenland.

Mag je alle medicijnen zo maar meenemen?

In veel landen is het bezit van bepaalde medische middelen verboden, zelfs als ze zijn voorgeschreven door je arts. Je zult om die reden ten alle tijden een verklaring mee moeten nemen van je arts als je van te voren weet dat je een bepaald middel niet mee mag nemen. Op internet kun je gemakkelijk nagaan welke medicijnen je wel en niet mee mag nemen tijdens je vakantie. Het is namelijk niet meteen zo dat je geen medicijnen mee mag nemen zonder voorschrift van je arts.

Welke medicijnen moet ik mee nemen?

Tijdens je vakantie ben je eigenlijk je eigen apotheek. Je zult dus goed voorbereid de deur uit moeten stappen, zonder iets te vergeten. Daarnaast wil je ook niet te veel mee nemen, want dit kost te veel geld en daarnaast ook ruimte in je tas. Ga daarom eerst na wat je zeker voor je zelf nodig hebt. Daarnaast zijn er een aantal algemene medische middel, zoals een maagzuurremmer, die van pas kunnen komen tijdens je vakantie.

Het is handig om lijstje te maken met producten die je in je ‘eigen apotheek’ wilt opnemen. Vergeet bijvoorbeeld niet bepaalde hulpmiddelen zoals nachtrust en vitamine tabletten. Neem daarnaast ook hulpmiddelen mee als een maagzuurremmer en pijnstiller. Op internet zijn er vaak lijsten te vinden met een checklist aan medicijnen die je mee kunt nemen.

 

Geef een reactie