Inwoners van Lombok zijn ten einde raad

Lombok is door meerdere aardbevingen geraakt. Het gebied rondom de Rinjani vulkaan werd 29 juli getroffen. Deze aardbeving had een kracht van 6.4. Hierna bleven de aardbevingen niet uit. Op 5 augustus werd Lombok weer getroffen, dit keer met een kracht van 6.9. Deze krachtige aardbeving vond plaats in het Noorden van Lombok, waar de Gili eilanden zwaar getroffen zijn. Vervolgens was er op 9 augustus nog sprake van een naschok (kracht van 6.2) en er zijn inmiddels al meerdere naschokken geweest. Een vakantie Indonesie  boeken lijkt op het eerste gezicht vreemd na dit wereldnieuws, maar wist je dat dit indirect ook support kan betekenen voor de lokale bevolking?

Gili Eilanden

De bewoners konden geen kant meer op en waren zwaar getroffen door de aardbeving. Vele huizen waren verwoest en veel slachtoffers hadden geen dak meer boven hun hoofd. Gelukkig, waren er bij de laatste naschokken weinig tot geen slachtoffers gevallen. Nu wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw van Lombok en is de hulp hard nodig. Indonesië steunt Lombok en vraagt om donaties, om zo de inwoners van de Gili eilanden te helpen. Ook jij kan helpen door een vakantie naar de Gili eilanden te boeken via. De lokale bevolking profiteert indirect van deze reizen en de desbetreffende excursies. Omdat lokale mensen hiervan profiteren help jij zo persoonlijk mee aan de wederopbouw.

Alternatief reizigers

Voor veel reizigers die vlak voor de aardbevingen een rondreis Indonesie hadden geboekt, waarvan Lombok één van de bestemmingen was, wordt gekeken naar een alternatieve reisbestemming. Zo kan men alsnog van zijn of haar vakantie genieten. Dit geldt ook voor de reizigers die destijds al bezig waren met hun rondreis.

Al met al, hebben de bewoners van de Gili Eilanden de laatste weken het zwaar te verduren gehad. Maar toekomstige reizigers zouden weer wat kleur in deze mensen hun leven kunnen brengen.

Geef een reactie