Een vakantie in Dubai

Ben je van plan een vakantie Dubai te boeken? Weet je al precies wat je wilt zien of ben je je nog aan het oriënteren? Wat je op je vakantie ook wilt doen, je kunt het zo gek niet bedenken of Dubai heeft het. Want één ding is zeker: in Dubai is alles groots, hoog en mooi en overal de overtreffende trap van. Dubai is dus dé plek voor een onvergetelijke vakantie.

Op het strand in Dubai

Ben je een echte strandliefhebber? Dan biedt Dubai je mooie uitgestrekte stranden. Door het warme klimaat is het er altijd heerlijk strandweer. Soms zelfs té warm, want wie er in de zomer naar afreist krijgt te maken met temperaturen van boven de 50 graden. Dat maakt de zomer dus niet de beste periode om naar Dubai af te reizen voor een strandvakantie. Maar wanneer het in Nederland koud wordt, lig je in Dubai dus nog heerlijk aan het strand, zwem je met Dolfijnen of maak je kennis met de onderwaterwereld wanneer je duikt of snorkelt aan het strand.

Op avontuur in Dubai

Voor wie graag het avontuur op zoekt, is een Dubai vakantie de perfecte match! Heb je al eens off road gereden of geraced in de woestijn? Zegt Dune bashing jou iets of een woestijnsafari in Dubai? Dubai gooit overal een schepje bovenop. De uitgelezen kans dus voor een echt avontuurlijke vakantie! Ook een overnachting in een tent in de woestijn is iets dat je echt eens moet meemaken. Met een beetje geluk en een heldere nacht kun je de hele avond sterren kijken.

De grootsheid van Dubai

Dubai kenmerkt zich door grootse gebouwen. De hoogste wolkenkrabbers van de wereld staan in Dubai. Evenals het grootste winkelcentrum van de wereld! Binnenkort start overigens de bouw van een nóg groter winkelcentrum met een vloeroppervlak met maar liefst 4,4 miljoen vierkante meter. Naast winkels vind je daar dan ook hotels en allerlei attracties. Als de plannen van dit bouwwerk doorgaan staat hier straks de eerste klimaat gereguleerde stad. De grootsheid vind je niet alleen terug in gebouwen, maar bijvoorbeeld ook in het grote aantal bijzondere fonteinen die de stad telt. Stap in een houten bootje en laat je meevoeren langs de spectaculaire fonteinen.

Dieren in Dubai

Op verschillende plekken kun je in Dubai de meest uiteenlopende soorten dieren ontmoeten. Er zijn vele attracties met dieren te bezoeken. Ontdek de onderwaterwereld in de Underwater Zoo en het Dubai Aquarium. Maak een kameeltocht door de woestijn, bezoek de Valkerij in Dubai en maak kennis met pinguïns in Ski Dubai. Heb je altijd al met dolfijnen willen zwemmen? Dan is dit je kans!

Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai

De wereldtentoonstelling 2020, ook wel World Expo 2020, wordt in Dubai gehouden. Deelnemers en bezoekers over de hele wereld komen hiervoor naar Dubai. Dit belooft dus een groot bezoekersaantal naar Dubai te brengen. Tijdens de World Expo 2020 presenteren de deelnemende landen hun innovaties op het gebied van voedsel, water en energie. Onder het motto ‘Connecting minds, creating future’ ligt de nadruk op duurzaamheid.

Wanneer naar Dubai?

In principe kun je natuurlijk het hele jaar door naar Dubai. Wil je echter een beetje van een aangename temperatuur genieten rond de 20 tot 32 graden? Plan je reis dan tussen november en april. Dus wanneer de sneeuw valt in Nederland, lig jij lekker in je bikini of zwembroek op het strand.

Meer informatie over een Dubai vakantie kun je vinden op www.vakantie-dubai.nl

Geef een reactie